Slijm & Stippen

Maak "de blitz" bij je vriendinnetjes en vriendjes met dit hippe feestje.

We gaan echt slijm maken en je mag een houten hanger stippen met je voorletter, hart of ster.

 

Onder het genot van een glaasje ranja met wat lekkers geef ik een korte uitleg van hoe we te werk gaan. De kinderen krijgen een houten schijf van 10 cm waar ze een hart, ster of hun voorletter op kunnen stippen. Door de vorm of letter op het hout te plakken en vele stippen hierom heen te stempelen wordt de vorm of letter zichtbaar op de schijf.  Door het gaatje  in de schijf wordt een touwtje geregen zodat hij opgehangen kan worden.

Wanneer de stip schijven liggen te drogen gaan we verder met het maken van de slijm. Vanuit een basis slijm recept* kan ieder zijn eigen kleur en glitters toevoegen aan de slijm zodat je jou eigen lievelingsslijm kan maken. Op het potje waarin je je slijm mag meenemen maken we nog een mooi etiketje voor jou slijm. Hoe gaat jou slijm heten? Glitterslijm? Hartjesslijm? Snotslijm? Of heb je zelf een ander leuk idee?

Wanneer we klaar zijn met het maken van de slijm zijn de stippen hangers gedroogd en kan ieder kind zijn/haar eigen potje slijm en stippen schijf mee naar huis nemen.

 

* Let op: Het basis slijm recept bestaat uit knutsellijm, water, baking soda en lenzenvloeistof. In de kleine hoeveelheid lenzenvloeistof die wordt toegevoegd om de slijm slijmerig te maken zit een hele kleine hoeveelheid borax. Voor zover bekend is deze kleine hoeveelheid Borax die wij gebruiken niet schadelijk voor de gezondheid. Wel adviseren wij om na het spelen met de slijm de handen grondig te wassen en alert te zijn wanneer op het spelen met de slijm wanneer het kind al reeds wondjes op de handen heeft, hierdoor kan sneller huidirritatie ontstaan.

CE-ramiek neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele ontstane gezondheidsproblemen.

 

Meer foto's van deze en de andere kinderfeestjes vind je op www.facebook.com/workshops bij CE-ramiek

 

Belangrijke informatie:

  • Het kinderfeestje duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Afhankelijk van de groepsgrootte en de werksnelheid van de groep
  • De kosten zijn € 9,- inclusief materiaal en limonade met wat lekkers
  • Het aantal kinderen voor een feestje is minimaal drie en maximaal vijftien, hierbij dient minimaal één ouder als begeleider aanwezig te zijn. Bij 10 of meer kinderen gaat de voorkeur uit naar 2 volwassenen als begeleiding
  • Minimale leeftijd van de kinderen is 7 jaar
  • De materialen die tijdens de workshop worden gebruikt zijn zover bekend niet schadelijk voor de gezondheid
  • Het tijdstip van de workshop kan in overleg worden af gesproken
  • Pinnen is NIET mogelijk
  • Door middel van het contact formulier kun je informatie aanvragen over de specifieke workshops
  • Je kunt ook telefonisch contact opnemen voor informatie, 06-13606985